|
|
|
Wysłany: 18.04.2004, 17:24:05 |
|
|
jagda |
Ostry |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Niedługo już tam będziemy
Jak sądzicie, co się zmieni w Zelowie
Ps.Pozdrowienia dla Euroentuzjastów |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek... |
|
|
|
|
Wysłany: 18.04.2004, 19:31:48 |
|
|
zgrzewa |
Stara wyga |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
co sie zmieni w Zelowie? chyba nic szczególnego, bo mleko już dawno (choć nie powinno) zdrożało |
|
|
|
|
|
Wysłany: 19.04.2004, 18:00:15 |
|
|
Katarzyna:) |
Stojąc leżał |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Co się zmieni .....? Na pewno książki będą droższe. Wszystko podrożeje. Jak sobie tak wszystko przeanalizować, to chyba więcej będzie tych negatywnych cech wejścia do Uni, niż pozytywnych. |
|
|
|
|
|
Wysłany: 20.04.2004, 08:02:11 |
|
|
sgn |
Stojąc leżał |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Unia Europejska sam nie wiem co już mam o tym myśleć. Zdrożeja rzeczy codziennego użytku, wiele produktów spożywczych. Podobno ma potanieć elektronika, i co to da jak i tak większość Polaków nie ma kasy na większość rzeczy, a te rzeczy, które nie powinny zdrożeć czyli np. chleb, cukier, mliko itp., chyba będą droższe i wg mnie, napewno przez to pogorszy się sytuacja polskiego społeczeństwa. |
|
|
|
|
|
Wysłany: 20.04.2004, 20:08:09 |
|
|
Danon |
Adminidewastator |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Unia, Unia, Unia, Unia tu, Unia tam...
Pierwszy maja już niedługo kiedy to staniemy się członkami UE, ale my już od dawna odczuwamy skutki tej machiny. Stajemy się powoli marionetkami w rękach wielkiego molocha. Czy nam to wyjdzie na dobre czy złe..... hmmmm któż raczy wiedzieć. Jak narazie możemy snuć tylko domysły i odczuwać na własnej skórze wprowadzane zmiany.
Z mojego punktu widzenia, za wesoło nie będzie... bynajmniej narazie.
Może za jakieś 10 lat sytuacja dopiero ustabilizuje się i będzie "lepiej" a przez ten czas......
Zapowiadane zmiany, obniżki cen niektórych artykułów mogą cieszyć ale również martwią i podwyżki. A co bedzie z wypłatami? Heh... tj. pisałem wcześniej może odczujemy to....... za parę lat.
Jednym z plusów może być to, że otworzą się granice i będzie łatwiej wyjechać i znaleźć pracę (ale czy będzie już to takie opłacalne jak kiedyś hmmm...)
Więc pozostaje nam czekać i marzyć o dobrobycie
PS. Nie wiem czy oglądaliście w TV programy unijne o krajach, które już są od dawna w UE i jak im się wiedzie. Przykład Irlandii... heh pełen komfort, fajne życie zwykłego Kowalskiego ale po 35 latach wstąpienia do UE.
Niezłe perspektywy |
|
|
|
|
|
Wysłany: 21.04.2004, 20:10:55 |
|
|
[mwl] |
Stara wyga |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja tam się ciesze, bo [podobno] po wejściu ma być tańszy internet. Wejdą do Polski jacyś zagraniczni przedsięiorcy i zrobią wreszcie tej tepsie konkurencję. Bo mi się wydaje, że przegina pałe z tymi cenami! |
|
|
|
Wysłany: 22.04.2004, 19:12:35 |
|
|
Jurij |
Miętki |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mysle ze to my sami mamy wplyw na to co sie dzieje.Moze nie jednostkowo,ale jako spoleczenstwo.Jesli ono nie stworzy swego wizerunku w Unii Europejskiej to tym samym dobrze nie bedzie.Przestanmy patrzec na Unie przez pryzmat interesow innych panstwm a zwracajmy uwage na swoje.Sami zdecydowalismy ze do Unii wejdziemy,teraz trzeba tylko jak najwjecej wyciagnac dla siebie. Potrzeba tylko madrosci w dzialaniu i jednosci spoleczenstwa,a niestety o to u nas trudno.Jednoczymy sie tylko kiedy jest juz za pozno na cokolwiek.Nic nas ta matka historia nie nauczyla niestety |
|
|
|
|
|
Wysłany: 23.04.2004, 13:44:14 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|
|
|
Register IP: |
|
|
|
|
|
|
|
Unia jest dobra. Tylko przyczepiają się do błachych rzeczy nie wiem czy wiecie ale UE zakazała sprzedawania i sporzywania BIGOSU w restauracjach i itp, gdyż jak stwierdzili inspektorzy UE BIGOS sposób jego przygotowania (dokładnie"wielokrotne podgrzewanie) jest nie zdrowy poźniej dla organizmu człowieka.
Za takie postępowanie tylko bić takich inspektorów
Przecież POLSKA słynie z BIGOSU i On najlepiej promuje POLSKĘ w innych Krajach
Zejdziemy do kanałów ale i tak będzemi jedli BIGOS
Czy zgadzacie się ze mną |
|
|
|
|
|
Wysłany: 23.04.2004, 21:14:56 |
|
|
jagda |
Ostry |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Unia na wesoło
Wprowadzamy standardy Unii
Podjęto następujace kroki, by dostosować nasze standardy do standardów europejskich:
- uczniowie bez względu na wynik przechodzą do nastepnej klasy - współczynnik analfabetyzmu musi zostać zmniejszony
- w kilku gospodarstwach rolnych wprowadza się eksperymentalna hodowle pryszczycy - do konca tego roku musimy spalic co najmniej 333 tysiące sztuk trzody chlewnej
- kazda dwójka spacerujących kobiet lub mężczyzn będzie uznana za pare homoseksualną
- każdy długowłosy brunet z dzieckiem bedzie uznany za Michaela Jacksona
- za bardzo dobrą znajomość języka angielskiego uznaje sie trafne przetłumaczenie na ten język sformułowań: tak, nie, O.K., kocham wołowine, chcemy do unii.
PS. Cartman z tym BIGOSEM nie dokońca tak jest, owszem poszła fama, że mają zakazać, ale jednak dopuścili i Bigos i Oscypki i pare innych potraw narodowych. Więc SMACZNEGO |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek... |
|
|
|
|
Wysłany: 23.04.2004, 21:46:00 |
|
|
romek |
Ostry |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Więc z tą UNIĄ jest tak, że nie będziemy jej jakoś specjalnie odczuwać w życiu codziennym. Pewne jej elementy powoli przenikną do naszego codziennego życia. Z Unią czy bez niej, ceny rosną i maleją, praca jest bądź jej nie ma, fajnie się bawimy albo nudzimy.
Ale UNIA to szansa dla naszego narodu, aby wyjść z zaścianka Europy. Trochę się obcokrajowców może pojawi w naszym pięknym kraju. Uczmy ich Polski i podglądajmy ich dobre obyczaje. Przejmujmy to co dobre, bądźmy tolerancyjni, bardziej spokojni, mniej bojowi wobec inności, uczmy się nowych rzeczy.
Europa to wielka rodzina narodów, jeśli poczujemy własną wartość i zaakceptujemy innych, to bedzie nam tam dobrze.
A w interesie nas i całej UNI jest, aby Polska i reszta krajów wchodzących nadrabiała zaległości i rozwijała się jak najlepiej. I tego nam i Uni życzę.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
|
|