|
|
|
Wysłany: 18.05.2004, 19:32:20 |
|
|
romek |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czytam o tym, że jest mało tematów, i tak dalej...
Proponuję więc nowy: co to znaczy dla Was mieszkać w Zelowie (i okolicach)?
Obowiącek (miły/niemiły), wielka przyjemność, dobra zabawa. Chcecie tu zostać, czy też uciec stąd jak najdalej. Czego Wam brakuje, a co jest takiego, że nie ma tego nigdzie indziej.
Ja mieszkałem 20 lat w okolicach Zelowa (dokladnie Kol. Kociszew) i było mi tam dobrze. Teraz mieszkam w Warszawie i też mi się tutaj podoba, ale tęsknię za prowincjonalną atmosferą Zelowa i z przyjemnością tam wpadam. Wyobraźcie sobie, że niektórzy postanawiają tutaj zamieszkać, mimo że mają bardzo duży wybór. Przykładem może być sąsiad moich rodziców, który jest z pochodzenia Holendrem. I choć miał okazję pracować i żyć w wielu krajach świata (Japonia, Chiny, Indie, Egipt, Niemcy etc) to postanowił ostatecznie osiąść w gminie Zelów. I choć ma kłopoty z komunikacją (nie mówi po polsku), to twierdzi, że bardzo mu się tutaj podoba.
A Wam?? |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.05.2004, 07:43:10 |
|
|
Koefe |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Napewno wielu Zelowiaków (choć napewno też wielu nie) kocha Zelów, wraz ze swymi wadami i zaletami. Bo i to i to ma. Ja np. nie chciałbym, żeby Zelów był wielkim miastem, ale żeby stał się jakoś ważny...
... Może jakieś centrum informatyczne... Jakieś targi nowinek technicznych... Uniwersytet...
Daleko nam do tego, ale warto pomarzyć... |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 19.05.2004, 09:04:34 |
|
|
Nightcrawler |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Ja mieszkam w Bełchatowie ale Zelów odgrywa bardzo ważną rolę w moim życiu. Właśnie w Zelowie wychowałem się i spędziłem najlepszą część mojego dzieciństwa. W Zelowie również poznałem wielu kumpli, z którymi mam do dzisiaj kontakt. Początek mojego dzieciństwa spędziłem na ulicy Południowej (the best street in Zelów ). Mieszkałem tam aż do 5 roku życia. Bardzo dużo pamiętam z tego okresu. Po przeprowadzce do Bełchatowa co roku jeździłem na wakacje do Zelowa. Teraz może w Zelowie spędzam mniej czasu niż kiedyś ale nadal jak mam dużo wolnego czasu to przyjeżdżam tu Z Zelowem jestem bardziej związany niż z Bełchatowem. Zelów is the best!! |
|
_________________ Nie ważne jakim się jest, ważne kim się jest. |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.05.2004, 12:10:57 |
|
|
Katarzyna:) |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zelów... Takie małe miasteczko, a tyle się już tu wydarzyło...
Właściwie, to jako takich wad this city nie posiada, aczkolwiek jest jedna rzecz, którą mogłabym się posłużyć jako przykład wady. Mianowicie chodzi o to ,że każdy z każdym się praktycznie zna, dlatego też szukając nowych znajomych...jedzie się poza miasto. Poza tym chyba nic takiego mi w naszym miasteczku nie przeszkadza.
Jeśli chodzi o to, czy zamierzam tu zostac w przyszłości, to odpowiedź brzmi -Nie.
P.S : Pozdrawiam mieszkańców  |
|
_________________ Sprawiedliwa wolność jest tylko halucynacją
Czekającą na krawędzi odległego horyzontu
A my wszyscy jesteśmy obcymi w globalnej iluzji
Pragnącymi i potrzebującymi niemożliwego nieba |
|
|
|
 |
Wysłany: 19.05.2004, 20:33:27 |
|
|
Meier |
Ostry |
 |

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
hm...Zelów bardzo fajne miasteczko prawie wszyscy sie znają. Tylko że tu nudno jak nie wiem. Cały czas wszyscy chodzą w te same miejsca, bo nie mają wyboru. Dużym plusem jest to, że mamy blisko las i wode "patyki" (jak by ich nie było to w wakacje byśmy sie zanudzili). No i nie ma świateł na ulicach(nie trzeba czekać żeby przejść na drugą strone). I mamy ładne (nowe) ławki na rynku. Także w naszym mieście jest reality show (możemy się tym zaszczycić)policja zawsze przyjedzie gdy się coś dzieje (zwłaszcza gdy coś niegroźnego) . Znalazło by się jeszcze dużo zalet ale też jest dużo minusów jak w każdym mieście. Moim zdaniem największy minus to że jest tu nudno, no i nie mamy żadnej pizzeri. A tak pozatym to jest spoko. Tylko nie jestem pewny czy zostane w tym mieście (może wyjade gdzieś za granice??). To wszystko zależy od pracy |
|
_________________ Idziemy Dalej Żeby Być Jak Najbliżej |
|
|
|
 |
Wysłany: 20.05.2004, 03:05:56 |
|
|
jagda |
Ostry |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
ZELÓW urocze miasto, chiałam tu mieszkać i udało się!
Dlaczego urocze? Piszecie o tym wszyscy, bo klimat, bo cisza, bo wszyscy się znają....
Sami dobrze wiecie, co mam Wam mówić/pisać.
A co do przyszłości, to narazie odnalazłam tu swoje miejsce... a na jak długo to się poprostu okaże. |
|
_________________ to mówiłem ja Jarząbek...  |
|
|
|
 |
Wysłany: 21.05.2004, 14:43:55 |
|
|
sgn |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Pewnie nie napiszę nic nowego, ale to co już wymienieli forumiści, to przede wszystkim :
- super klimat i atmosferka Zelowa
- świetne jest to, że prawie wszyscy sie znają (jeśli nie na "TY" to chociaż z widzenia), ale zawsze kogoś sie tam nie zna heheh
-hmmm co tu jeszcze blisko do wszystkiego, do kumpli, do dziewczyny (pozdrówka MIMI ), do sklepów, do szkoły (zresztą nie wszyscy )
I jeśłi mi coś przyjdzie na myśl to tu jeszcze dopisze!!
ZELÓW jest po prostu jedynym miastem w Polsce, którego nie da sie zapomnieć.  ! |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 21.05.2004, 20:32:25 |
|
|
Katarzyna:) |
Stojąc leżał |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Czy w Zelowie mamy taki super klimat sgn, to bym nie powiedziala. Poza tym nie zgadzam sie z Tobą z tym, iż fakt, że wszyscy się znają jest taki świetny.... Trudno...przecież ja nie wybierałam mojego miejsca zamieszkania...Cieszę sie, że mam gdzie mieszkać  |
|
_________________ Sprawiedliwa wolność jest tylko halucynacją
Czekającą na krawędzi odległego horyzontu
A my wszyscy jesteśmy obcymi w globalnej iluzji
Pragnącymi i potrzebującymi niemożliwego nieba |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.05.2004, 10:58:27 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
Zelów miasto foajne. Nie mam do niego wiekszych zastrzezen jak to ze miasto nie oferuje zadnych przyszlosciowych miejsc pracy. w tym miescie mozna zostac albo piekarzem albo kowalem bo inne zawody zwiazane z najnowszymi technologiami to tu odpadaja. Z tego wzgledu raczej tu nie zostane ale nic nie wiadomo. Wszystko sie moze zdazyc |
|
_________________ nie nawidze przekupstwa w zelowie i korupcji a także CIEBIE Władziu bo to my mamy dbać o bezpieczeństwo na drogach  |
|
|
|
 |
Wysłany: 26.05.2004, 11:50:11 |
|
|
C4rtm4n |
Stara wyga |
|

|
|
Register IP: |
|
|
|
 |
 |
 |
|
n0x napisał: |
miasto nie oferuje zadnych przyszlosciowych miejsc pracy. w tym miescie mozna zostac albo piekarzem albo kowalem bo inne zawody zwiazane z najnowszymi technologiami to tu odpadaja. |
Zawsze jeszcze można otwożyć apteke lub zakład fryzjerski lub zacząć uprawiać ogródek z warzywkami albo zostać żulem |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 26.05.2004, 12:11:33 |
|
|
Koefe |
Stojąc leżał |
|

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
n0x napisał: |
[...] miasto nie oferuje zadnych przyszlosciowych miejsc pracy. [...] zawody zwiazane z najnowszymi technologiami to tu odpadaja. [...] |
Kto wie....
Może w przyszłości ktoś z forumowiczów powróci do Zelowa i stworzy jakieś ambitne miejsca pracy... Danon rób firmę, żeby n0x miał gdzie pracować  |
|
|
|
|
 |
Wysłany: 27.05.2004, 00:18:48 |
|
|
n0x |
Twardniejący |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
luzz FIRME...
tylko jaka w zelowie firme otworzysz zeby jeszcze zyski przynosila. chyba tylko fabryke lekow bo pelno aptek jak cartman zauwazyl co z kolei oznacza ze zelow to miasto ludzi bardzo horych (niedlogo wybije nas ZARAZA )
tylko w PIGULE tkwi SILA  |
|
_________________ nie nawidze przekupstwa w zelowie i korupcji a także CIEBIE Władziu bo to my mamy dbać o bezpieczeństwo na drogach  |
|
|
|
 |
Wysłany: 14.06.2004, 17:19:32 |
|
|
marta |
Plastyczny |
 |

|
|
|
|
|
 |
 |
 |
|
[
mieszkac w zelowie.....hmmmm fajnie by było ale nie na stałe . Mi wystarczy że spędzam tm prawie każdą wolną chwilę, większość wakacji i mam tam sporo znajomych,....ale mieszkac na stałe chyba nie za bardzo bo bym traciła majatek na pokonywanie trasy Zelow-Bełchatów, no i gdzie ja bym chodziła na pizze?? wystarczaja mi jak narazie kontakty z tym pięknym miastem kilka razy w tygodniu:) |
|
|
|
|
 |
| |